Skisenteret

Fonna er et av Europas fremste sommerskisentre, lokalisert 1200 moh på isbre ved Jondal i hjertet av Hardanger.

Fonna er et av Europas fremste sommerskisentre. Lokalisert 1200 moh ved Jondal i hjertet av Hardanger, tilbyr vi alpinløyper for hele familien, variert freestylepark og langrennsløyper på isbreen på bestilling.

Bakken egner seg ikke for nybegynnere.

Fra toppen av skiheisen, 1470 moh, har man spektakulær utsikt til isbreen, Hardangerfjorden og Nordsjøen. Sommersesongen på Fonna varer normalt fra mai til september, og vi holder åpent daglig.

Hos oss finner du restauranten Fonna1199 med varme- og kalde retter, drikke og snacks. Restauranten ligger helt ved kanten av isbreen.

www.fonna1199.no

Løypene

Fonna Glacier Ski Resort har de siste årene utvidet antall løyper på breen. Det gjør at vi nå har noe som passer alle ferdighetsgrener - enten det er park, alpint eller langrenn.

Bakkene egner seg ikke for nybegynnere

Få sommerskisentre slår Fonna på alpint!

Alpinløypene på Fonna passer for erfarne skikjørere med stor bredde og jevnt preparert underlag hver dag gjennom hele sesongen (væravhengig). Løypene saltes jevnlig for å kunne tilby fast underlag - perfekt til carving. Hvor mange steder kan man legge vide carvingsvinger med utsikt til Hardangerfjorden i komfortabel sommertemperatur?

Fonna satser på alpinlag
De seneste årene har mange nasjonale og internasjonale alpinklubber besøkt Fonna på grunn av de gode treningsforholdene våre. Gjør som Landslaget i alpint og besøk Fonna i sommer! Driver du organisert alpintrening? Les mer her.
De ulike fargene i løypekartet viser vanskelighetsgradene.

Parken blir påbegynt 01.juni 2024.

Vi er hvert år vertskap for flere camper, privatlag, universitetslag og ikke minst mange filmselskaper som er på jakt etter den legendariske Fonna-solnedgangen.

Kjente camper som Folgefonna Snowboard & Ski Camp har gjennom flere sommeruker et profesjonelt og morsomt opplegg på Fonna. For spørsmål angående parken og evt. tilpasninger, kontakt oss på 941 63 929.

Langrenn

Fra løypene har du kanskje Norges peneste utsikt til Hardangerfjorden, Rosendalsalpene, Sør-Fonna og Nordsjøen. Langrennsløypen er lokalisert på toppen av breen. Terrenget som følger bak toppstasjonen på heisen, er jevnt og perfekt for langrennsaktivitet. Lengden på løypa varierer fra 2 kilometer til 5 kilometer -  alt etter snøforhold.Med rutinerte ildsjeler bak spakene, produserer Fonna langrennsløyper for både klassisk og skøyting i verdensklasse. Vi har eget utstyr for optimale spor og leverer grunnsalting med hydraulisk saltspreder. Løypen preppes og saltes i juni og juli på bestilling, når været tillater det. Fra løypene har du kanskje Norges peneste utsikt til Hardangerfjorden, Rosendalsalpene, Sør-Fonna og Nordsjøen.

Løype kan tilberedes på forespørsel

Nettsiden er designet og utviklet av cure